Уважаеми клиенти, поради технически причини са възможни неточности в наличностите на продуктите. В случай на нужда, ще се свържем с Вас за повече информация!

Смарт телевизори

Смарт телевизори се наричат онези телевизори, които, подобно на смартфоните, имат интернет връзка и поддържат различни приложения. Това отваря още повече възможности за забавление, от стрийминг видео до онлайн игри, от проверка на социалните медии до управление на умните уреди в къщата ви.

Все повече модели смарт телевизори предлагат и управление с гласови команди, с които можете да превключвате канали, да търсите програми, да управлявате дома си. Някои смарт телевизори могат да участват активно в системата ви за умна къща, като се свързват с други устройства в дома ви, включително светлини и ключалки, а някои дори предлагат специално табло за управление на всички умни устройства в дома ви.

Много смарт телевизори имат уеб браузъри, но те все още са малко тромави за навигация. Някои модели предлагат и приложения за видеоконферентна връзка.

Марки смарт телевизори

Смарт телевизори 1
Смарт телевизори - Вземете от нас!

Всеки голям производител на телевизори днес предлага свои модели смарт телевизори и се стреми те да стават все повече и все по-добри. Бюджетните модели смарт телевизори от TCL и Hisense например могат да се похвалят с вграден стрийминг, докато моделите от висок клас от LG, Samsung и Sony предлагат още повече възможности, вариращи от контрол с движение до гласово командване и интеграция на умен дом. Частичен списък с най-големите производители на интелигентни телевизори включва Hisense, LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp, Sony, TCL, Toshiba и Vizio.

Свързаност с интернет на смарт телевизори

Всички смарт телевизори използват домашната ви интернет мрежа, за да осигуряват умните си услуги. Повечето модели смарт телевизори използват кабелна връзка Ethernet порт,  като същевременно имат и вграден Wi-Fi, за да останат свързани към мрежата чрез рутера ви.

Размери на смарт телевизори

Размерите на смарт телевизорите са стандартни, също като на останалите телевизори и монитори. Размерът, който ще видите, се обозначава в инчове (1 инч = 2,54 см) и представлява диагонала на телевизора. Колкото по-отдалече ще гледате телевизия, толкова по-голям смарт телевизор ще ви бъде нужен.

Резолюция на смарт телевизори

Резолюцията на дисплея е свързана с качеството на картината, която ще виждате от своя телевизор. Обозначава се с две числа, които показват броя пиксели (точки) в редовете и колоните в 1 квадратен инч от телевизора. Колкото повече са точките, толкова по-качествена картина ще виждате и толкова по-малко накъсване ще има при високоскоростните сцени.

Обикновено форматът Full HD е достатъчен, за да получите реалистична картина на своя смарт телевизор. Но почитателите на съвършеното качество е по-добре да изберат 4К UHD.

Операционна система на смарт телевизори

Смарт телевизори 2
Смарт телевизори

За да могат да бъдат използвани, всички смарт телевизори имат операционна система, подобна на тази в смартфоните и таблетите. Най-често използваната е Android TV, но се срещат и други – Roku OS, Tizen (в Samsung), WebOS (в LG).

Ambilight смарт телевизори

Ambilight е специална технология в моделите смарт телевизори. На гърбовете им има разположени интелигентни светодиоди, които проектират светлината от екрана върху стената отзад в реално време. Така се получава забележително светлинно шоу, което прави картината още по-жива.

Смарт телевизори в buyit.bg

Огромното разнообразие от смарт телевизори в buyit.bg със сигурност ще ви допадне. Вашият телевизор е в нашия каталог, на страхотна цена и с 2 години гараниция.

Разгледайте още телевизори

Марки смарт телевизори

Свързаност с интернет на смарт телевизори

Размери на смарт телевизори

Резолюция на смарт телевизори

Операционна система на смарт телевизори

Ambilight смарт телевизори

Смарт телевизори в buyit.bg

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

25 Артикули

на страница
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

25 Артикули

на страница